
Com podem estar més presents física i vocalment? Com podem desenvolupar la nostra capacitat d’escolta cap a nosaltres mateixos i cap als altres? Què significa estar connectats? Com és la nostra veu autèntica?
La Veu Expressiva és un curs per a experimentar noves maneres de relacionar-nos amb la nostra veu. Mitjançant un treball de sensibilització i de connexió amb el nostre cos, el curs pretén ser un espai de recerca cap a una veu personal més autèntica i amb una major capacitat comunicativa.
El treball serà fonamentalment pràctic. Hi haurà moments més grupals i d’altres individuals per a que cada participant puga experimentar i satisfer les seues necessitats específiques. El taller combinarà diferents ferramentes de dramatització, expressió corporal, improvisació i cant. No obstant, hi haurà un espai per a la reflexió, l’intercanvi de sensacions i l’anàlisi del treball.
Dirigit a:
Qualsevol persona que, per raons artístiques, professionals o personals estiga interessada en aprofundir en el coneixement de la seua veu i de les seues possibilitats expressives.
Continguts :
- Consciència corporal. Sensorialitat. Percepció.
- Relaxació i desbloqueig de zones corporals que intervenen directament en l’emissió de la veu.
- Arrelament de la veu.
- La implicació del cos en l’emissió de la veu.
- Respiració. Consciència del procés respiratori. Ampliació de la capacitat pulmonar i dosificació de l’aire.
- Veu i moviment.
- Col·locació de la veu: diferents registres i qualitats.
- Ponts i límits de la veu.
- Expressió i comunicació.
- Escolta i reacció.
- La improvisació individual i grupal.
- Veu i creativitat. Veu i interpretació.
- Veu i emoció.
QUAN: Del 4 al 8 d’abril 2022 (5 sessions)
Vesprades de dilluns a divendres de 17-21h
LLOC: Sala Flotant (C. Baró de Patraix, 5 baix)
PLACES: 8
PREU: 120 €
+ INFO I RESERVES: salaflotant@gmail.com / 655 420 877
Jesús Muñoz
Jesús Muñoz (València, 1976) és Llicenciat en Art Dramàtic per l’Escola Superior d´Art Dramàtic de València (ESAD). (1998-2002) i diplomat pel Centre Artistique International de la Voix Roy Hart (França), on ha treballat amb mestres com Rossignol Derek, David Goldworthy, Jonathan Hart, Laila Skowmand, Ian Maggilton, Carol Mendelsohn i Saule Ryan, entre d’altres.
És membre fundador de la companyia de teatre Pont Flotant, on desenrotlla activitats d’investigació pedagògica i creació escènica (dramatúrgia, direcció i interpretació). Ha treballat amb companyies com Bambalina Teatre Practicable, La Fura dels Baus, Arden, Teatres de la Generalitat Valenciana, Teatro de Marionetas La Estrella o Det Andet Teater (Dinamarca). Ha desenvolupat treballs de direcció i assistència dramatúrgica per a companyies valencianes com El Ball de Sant Vito, Teatro Abocaos, La Panda de Yolanda, Enámbar Danza, o Déu Cèntims (Mallorca) i Organik Datza (País Basc).
Des de l’any 2002 combina els seus treballs escènics amb la formació i la investigació. Professor de l’assignatura d’Entrenament Vocal a l’Escola de Cine i Teatre Off de València entre els anys 2010 i 2016; professor i assessor del treball vocal de la JCEA (Jove Companyia d’Entrenament Actoral-Teatre de l’Abast) (2012-13); docent als mòduls d’Expressió Oral i de Creació Col·lectiva al Postgrau del Màster en Teatre Aplicat de la Universitat de València (2012 – fins l’actualitat); professor col·laborador de l’assignatura de veu a l’ESAC de València (2020-21)
A més a més, ha impartit cursos i tallers d’expressió vocal, d’entrenament actoral i de creació escènica en nombroses escoles i institucions dins i fora d’Espanya com la Universitat d’Alacant, la UPLA (Valparaíso, Xile), Universitat Carlos III de Madrid, CEFIRE, Las Naves de València, Escola Escalante per a Professionals (València), Obrador de la Sala Beckett de Barcelona, AAAPIB (Mallorca), Centre Artistique International Roy Hart (França), als centres culturals de l’AECID de països com Nicaragua i Hondures, o Centro de las Artes de San Luis Potosí, de Mèxic, entre d’altres.