Skip to main content
Cursos

Taller intensiu d’improvisació vocal. Del 29 de maig al 3 de juny 2023. Per Núria Inglada Cardona i Jesús Muñoz.

By abril 30, 2023No Comments

Segons el diccionari, improvisar és “fer alguna cosa que no estava prevista”. Què significa realment improvisar? Existeix la improvisació quan es pren consciència d’allò quefem? Quins elements regeixen una improvisació vocal? Quines són les eines que ens ajuden a connectar amb l’estat que afavoreix l’acció d’improvisar?

 

Aquestes seran algunes de les preguntes que ens farem al llarg de les sessions. A través d’un treball vocal a partir dels principis i la filosofia de l’Escola Roy Hart, el taller pretén proporcionar als participants un espai creatiu d’exploració, sense judici, basat en el fer, en la prova-assaig, per a aprofundir en el coneixement i alliberament de la nostra veu. Una invitació a desprendre’s de la pressió de l’èxit; una preparació exhaustiva per al millor fracàs de les nostres vides: el millor dels nostres crits, una nota sostinguda, un sospir… o el millor silenci mai imaginat abans.

 

ADREÇAT A:

Qualsevol persona que, per raons artístiques, professionals o personals, estiga interessada en aprofundir en el coneixement de la seua veu i de les seues possibilitats expressives i creatives.

NECESSITATS: Roba còmoda.

 

 

CONTINGUTS

 • Consciència corporal. Sensorialitat. Percepció.
 • Connexió veu-cos-respiració.
 • Ressonàncies i colors de la veu.
 • Escolta i improvisació.
 • Punts de partida per a la improvisació: imaginació, sensació física, estímul extern, ressonància, altres.
 • Repetició i leitmotiv.
 • Veu expressiva cantada i parlada.
 • La improvisació com a composició musical i la improvisació més enllà de la composició musical ortodoxa.
 • La improvisació individual i grupal.
 • El viatge sonor. Exploració de paisatges.
 • Testimoniatge i guia externa en la improvisació.

 

El taller combinarà diferents dinàmiques de dramatització, cant, expressió corporal, improvisacions individuals i en grup, amb l’objectiu de proporcionar un espai d’exploració on trobar noves eines i possibilitats de la nostra veu. També hi haurà un espai per a la reflexió, l’intercanvi de sensacions i l’anàlisi del treball per poder definir amb paraules les experiències viscudes.

 

 

ESPAI: Sala Flotant (C. Baró de Patraix, 5 baix, València)

HORARIS: Dll, dm, dc, dj i dv (16:30-20:30h) i ds (10-14h)

PREU: 160€

+ INFO I MATRÍCULA:

salaflotant@gmail.com / 655 420 877

     ORGANITZA: Pont Flotant

Equip docent

Núria Inglada Cardona (Barcelona, 1968). Investigadora i pedagoga teatral. Titulada superior en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona i diplomada pel Centre Artistique International de la Voix Roy Hart (França). En teatre ha treballat com a actriu, directora i com a ajudant de direcció al costat de Joan Castells, Helena Pimenta, Ariel García-Valdés i Josep Maria Mestres al Teatre Lliure i al TNC. Durant els anys 2008-2019 va ser professora de direcció escènica a l’ESAD de Galícia. En l’última dècada ha enfocat el seu interés principalment en la investigació i la docència centrades en la relació i la vivència i ha dut a terme cursos i seminaris arreu del món com al Festival de Teatro de Ourense, Mostra internacional de teatro de Cangas, Teatterikorkeakoulu (Finlàndia) o en el VI i VII Wolfsohn i Hart International Performance Symposium (Brasil).

 

Jesús Muñoz (València, 1976) és Llicenciat en Art Dramàtic per l’Escola Superior d´Art Dramàtic de València (ESAD) i diplomat pel Centre Artistique International de la Voix Roy Hart (França). És membre fundador de la companyia de teatre Pont Flotant, on desenrotlla activitats d’investigació pedagògica i creació escènica (dramatúrgia, direcció i interpretació). Des de l’any 2002, combina els seus treballs escènics amb la docència, la formació i la investigació. Professor de l’assignatura d’Entrenament Vocal a l’Escola de Cine i Teatre Off de València entre els anys 2010 i 2016 i docent als mòduls d’Expressió Oral i de Creació Col·lectiva al Postgrau del Màster en Teatre Aplicat de la Universitat de València (2012 – fins l’actualitat), ha oferit tallers de creació i de treball vocal en diferents escoles i institucions per tot l’Estat Espanyol.

 

Tots dos són actualment professors del Centre Centre Artistique International de la Voix Roy Hart (França).


  Accepte els termes, condicions i política de privacitat de la pàgina.