Eclipsi total (2021)

 

MILLOR AUTORIA TEATRAL, PREMIS MAX  2023
MILLOR ESPECTACLE DE TEATRE – MILLOR IL·LUMINACIÓ PREMIS IVC 2022
PREMI DEL PÚBLIC, FESTIVAL FIOT 2022
PREMI A LA CONTRIBUCIÓ TEATRAL, PREMIS TURIA 2022

Com vivim sabent que un dia deixarem d’estar vius? Un eclipsi total com a metàfora, com a anticip, com a assaig d’un destí insalvable: el final dels nostres dies.

Una proposta que impregna d’humor el ritual, que mescla allò transcendental amb allò quotidià i que parteix d’allò íntim i personal cap a allò social.

Un cant a la inmensitat. Un exercici escènic que intenta relativitzar la vida, per viure potser amb més consciència eixe minúscul instant que suposa la nostra existència en tota la història de la humanitat.

  

¿Cómo es posible salir feliz de un teatro cuando te han recordado que tu destino es morirte?

Las provincias

Un acontecimiento de belleza inigualable y emotividad a flor de piel, en el que el grupo nos expone con toda su crudeza y sinceridad, pero con la amabilidad que le caracteriza, el hecho incontestable de la muerte.

Cartelera Turia

Emocionante, conmovedora, estimulante, evocadora, vibrante, embelesadora y llena de vida... Y de muerte, claro, ambas son caras de la moneda de la existencia.

Diario crítico

"Eclipse total" desarma por su sencillez y verdad.

El país

De "Eclipse total" se sale con ganas de vivir. No más, sino mejor. No para siempre, sino exprimiendo cada minuto. Me parece que eso es ya mucho.

Volodia

Una obra que tardaremos en olvidar, por la belleza de la propuesta pero también por la capacidad que tiene Pont Flotant para hacer fácil lo difícil, la verdad que se desprende de sus obras, la sencillez con la que nos hablan de los temas más complejos.

Vista teatral

Todo en esta obra está pensado y medido con equilibrio para no excederse ni perderse en ese sentimentalismo barato. Dicen los flamencos, cantantes y buenos aficionados, que para distinguir a los genios tienes que sentir una especie de pellizco en las entrañas. Yo ayer sentí algo parecido viendo ese Eclipse total.

La voz de Galicia

Sinopsi

L’aire es torna fred i el cel comença a enfosquir-se.  Diuen que alguns gossos udolen i que les abelles s’amunteguen col·lapsant l’entrada dels seus ruscos. Alguns pardals volen confusos. El temps es para. Tot està en silenci. Tot és fosc. Tot suspés… sense saber què ocorrerà… amb la sensació de què podríem romandre sempre en aquesta nit infinita… Però uns segons més tard, potser uns minuts, o podrien ser anys, generacions, mil·lennis o eons d’existència, el dia arriba de nou. Una profunda emoció ens envaeix i sentim el privilegi d’haver sigut testimonis d’un fet incomprensible. Hem assistit a l’assaig general d’un possible final. 

 

El pas del temps ha sigut sempre un tema transversal en la dramatúrgia de la companyia. En aquest treball, Pont Flotant intenta acostar-se a un tema tan delicat, complex, misteriós i ple de tabús com és la mort, per a tractar de reflexionar sobre com gestionem, com reaccionem, com eduquem, com ens preparem… enfront d’aquest fet inevitable i irreversible. En definitiva, com vivim sabent que un dia deixarem d’estar vius.

Fitxa artística

Dramaturgia i direcció:

Àlex Cantó, Joan Collado, Jesús Muñoz, Pau Pons (Pont Flotant)

Interpretació: 

Àlex Cantó i Jesús Muñoz

Disseny d’escenografia:

Joan Collado  

Disseny d’il·luminació:

Marc Gonzalo (AII)

Disseny sonor

Adolfo García

Espai escènic i vestuari:

Pont Flotant

Assessor artístic:

Fermín Jiménez

Realització d’escenografia:

Los Reyes del Mambo

Disseny gràfic:

Joan Collado 

Maquinària i regidoria:

Yolanda García i Santi Montón

Tècnics en gira:

Juan Serra, Javi VegaJosep Ferrer 

Coordinació tècnica

Juan Serra

Fotografia:

Nerea Coll

Vídeo promocional:

Nacho Carrascosa

Distribució:

Inma Expósito, Fiona Maxence i Rafa Jordán. Pro21 Gestió.  

Agraïments:

Berta M. Pérez, Eulogi Osset, Xavier Serrano, Javi Vela, Roser i Rafel.

Col·laboren:  

Institut Valencià de Cultura

Ajuntament de València. 

INAEM

Teatre Carmen Valero de Silla

 

És una producció de Pont Flotant i Rambleta

On hem actuat

Estrena al Teatre de La Rambleta, València, novembre 2021

Paranimf UJI de Castelló

Teatro de La Abadía

Feria de Teatro y Danza de Huesca 2022

Festival FIOT, Carballo 2022

Festival FEST, Sevilla 2022

Producció

Col·labora

ECLIPSI TOTAL ha rebut la quantitat de 23.400€ dins del programa d’Ajudes al teatre i circ 2021 de l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana.

Gira

Gira